Forum Gündemi:

Konu Başlığı : Webmaster Sözlüğü: Orphan Page (Yetim Sayfa) – Bağlantısız Ada

*
Bu konu; tarihinde açılmış olup, 0 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : drgenacafer
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Posting Freak
1,266
konular
0
REP PUANI
Forum Üyesi
04-04-2024
(Kayıt Tarihi)
(Cinsiyet)
0 (0%)
(Ticaret Sayısı ve Yüzdesi)
31-05-2025 TR Saat : 22:14
Webmaster dünyasında sıklıkla göz ardı edilen, ancak SEO performansı üzerinde önemli etkileri olabilen bir terim: Orphan Page, yani Yetim Sayfa. Bu sayfalar, web sitenizdeki diğer sayfalardan herhangi bir bağlantı almayan, dolayısıyla ziyaretçilerin ve arama motoru botlarının erişiminin zorlaştığı sayfalardır. Başka bir deyişle, sitenizin derinliklerinde, bağlantısız bir adada yalnız başına bekleyen içeriklerdir.

Peki, yetim sayfalar neden oluşur ve neden önemlidirler? Genellikle, web sitesi yapısındaki hatalar, eski içeriklerin unutulması veya site içi bağlantı stratejisinin eksikliği nedeniyle ortaya çıkarlar. Örneğin, bir kampanya için oluşturulan özel bir açılış sayfası, kampanya bitiminde ana menüden kaldırılırsa ve başka sayfalara bağlantısı yoksa yetim sayfa haline gelebilir. Veya, bir blog yazısı yayınlandıktan sonra, ilgili diğer yazılara bağlantı verilmezse, o yazı da yetim kalabilir.

Yetim sayfaların SEO açısından dezavantajları şunlardır:

Düşük Görünürlük: Arama motoru botları bu sayfalara ulaşmakta zorlanır, bu da indekslenmelerini ve sıralamalarını olumsuz etkiler.
  Düşük Otorite: Diğer sayfalardan bağlantı almadıkları için, arama motorları bu sayfalara düşük bir değer atfeder.
  Kullanıcı Deneyimi Sorunları: Ziyaretçiler bu sayfalara ulaşmakta zorlanır, bu da sitenizdeki genel kullanıcı deneyimini olumsuz etkiler.

Yetim sayfaları bulmak için çeşitli SEO araçları ve site tarayıcıları kullanılabilir. Bulunduktan sonra ise çözüm basittir: Bu sayfalara sitenizdeki diğer ilgili sayfalardan bağlantılar vererek onları web sitenizin ekosistemine dahil edin. Bu sayede, hem arama motorlarının bu sayfalara ulaşmasını kolaylaştıracak, hem de kullanıcı deneyimini iyileştireceksiniz.

Sizin sitenizde de farkında olmadan unutulmuş, yetim kalmış sayfalar olabilir mi? Web sitenizin yapısını düzenli olarak kontrol ediyor musunuz? Yetim sayfaları tespit etme ve onlara yuva kazandırma konusunda ne gibi stratejiler izliyorsunuz?
rastgele kod: 683b55419d13f0.4397662420250531191513

Hızlı Menü:

Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi